Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Campin

Historia

Campinhönsen härstammar från Antwerpen i Belgien och har fötts upp i flera århundraden. De avlades fram för de vita äggen. Campiner är väldigt lika brakelhöns, bortsett från att brakel är betydligt större. De campiner vi ser idag är en blandning av två belgiska sorter, och fjäderdräkten ser likadan ut hos både tuppar och hönor.

Beteende

Hönsen är livliga och föredrar att vara ute och gå i det fria - de är väldigt alerta och nyfikna fåglar. Vissa kan vara ganska vilda och flaxiga, medan andra är väldigt lugna och vänliga.

Varianter

Hönsen har fötts upp i två färger - guld och silver. Det är en vacker fågel med fjädrar med penseldrag. Den guldigas kropp, vingar och stjärt är svarta, med ränder i orange och guld. Nacken är fantastiskt fint mörkt orange. De har vita örsnibbar, skifferblå ben och tätta fjädrar. De föds framför allt upp som utställningshöns, men lägger också en bra mängd medelstora vita ägg. De blir sällan liggsjuka, men är känsliga för kalla temperaturer, och kammen kan lätt förfrysa.

Relaterade produkter

Bilder på Campin

Campin till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Campin till salu.

Senaste recensionen för Campin

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.