Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Brahma Höns

Bantam mörk hane Bantam Gold hane Bantam light hona Gold kvinna Gold hane Ljus kvinna Ljus hane Bantam mörk hona

Brahma Historia

Namnet brahma kommer från floden Brahmaputra i Indien, fast rasen skapades i Amerika från stora fåglar med fjäderbeklädda ben kallade Shanghais, som importerades från Kina under 1840-talet. De korsades med gråa chittagongs från Indien, vilket gav ärtkammen och de överhängade ögonbrynen som vi kan se hos brahmahöns idag. De är lugna fåglar med breda, djupa kroppar, ett fullt bröst och långa kraftfulla ben i orange eller gult. Fötterna är täckta av mjuka fjädrar, vilket får dem att se större ut. Huvudet är litet i jämförelse med kroppen, och ansiktet är mjukt och fjäderfritt med stora, utmärkande ögon, kort och stark näbb och en trippel- eller ärtkam och litet slör. Pannan är bred, vilket ger tunga ögonbryn. De är välkända för att vara en av de största hönsraserna.

Brahma Beteende

Brahmahöns är väldigt stora, ståtliga och lugna fåglar som är villiga att ruva och kan täcka ett stort antal ägg på grund av sin storlek. Äggen är små och ganska få, men kycklingarna kläcks starka, och växer snabbt. Fjäderdräkten är vacker, och de är väldigt eleganta fåglar. De håller sig bakom ett ca. 1m högt stängsel och föredrar torra förhållanden eftersom deras fotfjädrar lätt kan samla på sig mycket smuts och skapa lerbollar (eller bajsbollar) på tårna. Om dessa klumpar inte tas bort kan fågeln blir av med klon eller delar av tån. De tar lång tid på sig att mogna; det kan ta upp till två år innan de blir fullvuxna. De är lojala höns som är lätta att tämja. På grund av deras storlek tar de upp mycket plats, men de flyger inte och kan släppas ut i trädgården utan problem. Hönorna börjar inte lägga förrän de är ungefär 6-7 månader gamla, och äggen är ibland lika små som hos vissa dvärghönsraser. De lägger dock året runt till skillnad från vissa renrasiga höns. Brahmahöns kommer bra överens med andra raser, så de kan hållas tillsammans utan problem. Till och med tuppar hanterar varandra på ett bra sätt. De ger inte ifrån sig så mycket ljud; tuppens galande är relativt lågt. Deras tunga fjäderdräkt gör att de lätt klarar av vintern.

Brahma Varianter

Mörk, ljus, vit, guld, gul. För alla färger är ögonen, kammen och örsnibbarna röda och benen klargula.

Brahma Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Brahma

Brahma till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Brahma till salu.

Senaste recensionen för Brahma

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.