Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Barnevelder

Historia

Barnevelder utvecklades i den holländska staden Barneveld. Intentionen var att skapa en höna som var både tuff och kunde producera bruna ägg. Raserna som använder för att få fram barnevelder var noga utvalda: en holländsk vildfågel korsad med langshan, brahma och kochin. De flesta barnevelderhöns har försvunnit sedan länge, men de som fortfarande finns svar värper bra så länge de inte tillåts bli överviktiga!

Beteende

Barnevelder är väldigt lata höns! Av den anledningen måste de få gå fritt så att de får gott om motion. Kycklingarna är gula och tar lång tid på sig att växa, och deras mörka fjädrar kommer sent. Hönorna blir lätt liggsjuka, men det gör att de är lugna höns som dessutom blir bra mödrar.

Varianter

Det finns flertalet standardfärger av Barnevelder: svart, dubbelrandig, rapphönsfärgad och silver. Alla sorter har tydliga orangea ögon och väldigt gula ben. De är stryktåliga höns som lägger gott om stora, bruna ägg.

Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Barnevelder

Barnevelder till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Barnevelder till salu.

Senaste recensionen för Barnevelder

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.