Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Barbu Du Grubbe Höns

En vacker målning av en vit hane barbu du grubbe En vacker målning av en vit hona barbu du grubbe

Barbu Du Grubbe Historia


Barbu de Grubbe är en stjärtlös verion av Barbu d'Anvers och framavlades runt 1904 i Belgien. De har en kort, tjock nacke, skägg och ingen stjärt eller stjärtfjädrar. Det är en dvärghönsras utan en större motsvarighet. Precis som alla skäggiga dvärghöns är det en av de äldsta dvärghönsraserna.

Barbu Du Grubbe Beteende


En liten vänlig fågel som nu anses relativt ovanlig. De är lätta att tämja, och väldigt vänliga mot människor. De klarar sig bra på begränsad yta, men lägger inte mycket ägg. Hönan producerar små vita ägg när de väl värper, och blir bra mödrar. Det är, tack vare deras rena, fjäderfria ben, lättare att låta dem gå fritt eftersom det inte finns någon risk att fjädrarna tovar sig. De är väldigt små, så om du låter dem gå fritt måste du säkra din trädgård så att de inte tar sig ut genom små hål. Tack vare sin lätta vikt kan de också hoppa förvånansvärt högt. Under parningssäsongen kan tupparna bli ganska aggressiva.

Tupparna väger runt 650g, och hönorna ungefär 550g. De är perfekta fåglar för barn eftersom de är så lugna och lätt kan vänjas vid att bli upplockade och klappade.

Barbu Du Grubbe Varianter


Vaktelfärgad, lavendel, svart, mille fleur, fläckig, vit, porslin.

Barbu Du Grubbe Status


Ovanlig

Bilder på Barbu Du Grubbe

Barbu Du Grubbe till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Barbu Du Grubbe till salu.

Senaste recensionen för Barbu Du Grubbe


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.