Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Barbu Du Grubbe

Historia

Barbu de Grubbe är en stjärtlös verion av Barbu d'Anvers och framavlades runt 1904 i Belgien. De har en kort, tjock nacke, skägg och ingen stjärt eller stjärtfjädrar. Det är en dvärghönsras utan en större motsvarighet. Precis som alla skäggiga dvärghöns är det en av de äldsta dvärghönsraserna.

Beteende

En liten vänlig fågel som nu anses relativt ovanlig. De är lätta att tämja, och väldigt vänliga mot människor. De klarar sig bra på begränsad yta, men lägger inte mycket ägg. Hönan producerar små vita ägg när de väl värper, och blir bra mödrar. Det är, tack vare deras rena, fjäderfria ben, lättare att låta dem gå fritt eftersom det inte finns någon risk att fjädrarna tovar sig. De är väldigt små, så om du låter dem gå fritt måste du säkra din trädgård så att de inte tar sig ut genom små hål. Tack vare sin lätta vikt kan de också hoppa förvånansvärt högt. Under parningssäsongen kan tupparna bli ganska aggressiva.

Tupparna väger runt 650g, och hönorna ungefär 550g. De är perfekta fåglar för barn eftersom de är så lugna och lätt kan vänjas vid att bli upplockade och klappade.

Varianter

Vaktelfärgad, lavendel, svart, mille fleur, fläckig, vit, porslin.

Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Barbu Du Grubbe

Barbu Du Grubbe till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Barbu Du Grubbe till salu.

Senaste recensionen för Barbu Du Grubbe

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.