Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Barbu d'Everberg Höns

Barbu d'Everberg Historia

Barbu d'Everberg är en sann skäggig dvärghönsras som inte har någon större motsvarighet. Rasen utvecklades i Everberg i Belgien, på Robert Pauwels slott. Everberg-hönan är i stort sett identisk Barbu d'Uccle, men har ingen stjärt. Med sin rundade bak, väldigt fjäderbeklädda ben och enkla kam är det en väldigt speciell hönsras.

Barbu d'Everberg Beteende

Barbu d'Everberg är välanpassad för begränsad rörlighet och mår bra på en säker gård så länge de har någonting att krafsa i. På grund av hönsens fjädrade ben är det bäst att ha dem på en täckt gård så att fjädrarna inte tovar sig. De är otroligt vänliga fåglar med lugna personligheter. De är lätta att tämja och bra husdjur för barn på grund av sin storlek och lugna natur. Hönorna lägger små vita ägg och har stark ruvningsdrift. De är väldigt bra mödrar och tillbringar mycket tid med sina kycklingar.

Tupparna väger ungefär 850g, och hönsen ungefär 650g. Tupparna kan vara aggressiva under parningssäsong, så det är bäst att bara ha en om du vill föda upp kycklingar. Rasen har blivit mer populär på utställningar, men ses fortfarande som ovanligt. Precis som många av de belgiska dvärghönsen ökar antalet d'Everberg stadigt eftersom de är en perfekt trädgårdshöna.

Barbu d'Everberg Varianter

Mille Fleur, fläckig, svart, vit, gökfärgad, rödsvart, lavendel, porslin.

Barbu d'Everberg Status

Ovanlig

Liknande produkter

Bilder på Barbu d'Everberg

Barbu d'Everberg till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Barbu d'Everberg till salu.

Senaste recensionen för Barbu d'Everberg

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.