Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Barbu d'Everberg Höns

Barbu d'Everberg Historia


Barbu d'Everberg är en sann skäggig dvärghönsras som inte har någon större motsvarighet. Rasen utvecklades i Everberg i Belgien, på Robert Pauwels slott. Everberg-hönan är i stort sett identisk Barbu d'Uccle, men har ingen stjärt. Med sin rundade bak, väldigt fjäderbeklädda ben och enkla kam är det en väldigt speciell hönsras.

Barbu d'Everberg Beteende


Barbu d'Everberg är välanpassad för begränsad rörlighet och mår bra på en säker gård så länge de har någonting att krafsa i. På grund av hönsens fjädrade ben är det bäst att ha dem på en täckt gård så att fjädrarna inte tovar sig. De är otroligt vänliga fåglar med lugna personligheter. De är lätta att tämja och bra husdjur för barn på grund av sin storlek och lugna natur. Hönorna lägger små vita ägg och har stark ruvningsdrift. De är väldigt bra mödrar och tillbringar mycket tid med sina kycklingar.

Tupparna väger ungefär 850g, och hönsen ungefär 650g. Tupparna kan vara aggressiva under parningssäsong, så det är bäst att bara ha en om du vill föda upp kycklingar. Rasen har blivit mer populär på utställningar, men ses fortfarande som ovanligt. Precis som många av de belgiska dvärghönsen ökar antalet d'Everberg stadigt eftersom de är en perfekt trädgårdshöna.

Barbu d'Everberg Varianter


Mille Fleur, fläckig, svart, vit, gökfärgad, rödsvart, lavendel, porslin.

Barbu d'Everberg Status


Ovanlig

Bilder på Barbu d'Everberg

Barbu d'Everberg till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Barbu d'Everberg till salu.

Senaste recensionen för Barbu d'Everberg


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.