Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Australorp Höns

Australorps-chicken-white-background Australorps-chicken-pecking Australorps-kyckling-svart Australorps-chicken-garden

Australorp Historia

Australorp utvecklades som en nyttoras i Australien under 1920-talet från svarta Orpington, framför allt med äggproduktion som syfte. Namnet kommer från den klubb som skapades i deras ära, The Australia Orpington Club. De är fantastiska värpare av ljusa ägg, och har världsrekordet för äggproduktion eftersom en höna en gång värpte 364 ägg på 365 dagar! De är mindre och nättare än Orpingtonhöns, men har fortfarande gott om kött på sig. Fjädrarna på de svarta fåglarna har ett fantastiskt grönt skimmer, och de har mörka ögon. Kammen är enkel och jämnt sågtandad medan örsnibbarna är röda, precis som deras slör. De svarta benen är starka och fjäderfria, och de har fyra tår.

Australorp Beteende

Australorp är en aktiv hönsras, och de växer fort. Hönorna börjar värpa vid ungefär 5 månaders ålder. De är otroligt produktiva och blir sällan liggsjuka. De är bra husdjur eftersom de är lugna och vänliga, även om de är något tunga för barn att plocka upp. De finns också en dvärgversion som kan passa bättre som husdjur till barn. De trivs bra på en gård, men tycker också om att få komma ut och frigå ibland. De är inte så bra på att flyga, så eventuellt stängsel behöver inte vara så högt. De är också väldigt stryktåliga och klarar låga temperaturer bra. En australorptupp väger drygt 4 kg, och hönan ungefär 3 kg.

Australorp Varianter

Det finns två olika varianter - den svarta med grönt skimmer på fjädrarna och den blå med skifferblå fjädrar med mörkare kanter.

Australorp Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Australorp

Australorp till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Australorp till salu.

Senaste recensionen för Australorp

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.