Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Asil Höns

Asil kvinna Asil man

Asil Historia

Asil, eller aseel, är en väldigt gammal hönsras som föddes upp i Indien över 2000 år sedan som en kampfågel. Namnet asil är arabiskt och betyder 'av lång stamtavla'. De togs till Europa kring 1750. De är naturliga tuppfäktningsfåglar med starka muskler och tunga ben, och de har fantastisk uthållighet och mod. De har en distinkt kraftfull, upprätt hållning och huden är gul eller vit med en liten ärtkam och inget slör. Ögonen är pärlvita och de har en tydlig panna som påminner om den på en hök. De har hårda fjädrar, och bröstbenet är kalt och näbbarna starka och gula. De finns också en mindre dvärgversion som är en exakt miniatyrversion av den större hönan.

Asil Beteende

Hönorna är inte så bra på att värpa, men är fantastiska mödrar eftersom de har en stark vilja att ruva. Kycklingarna mognar sakta och slåss ofta mot varandra från en tidig ålder. De måste därför snabbt separeras eftersom de kan döda varandra om de får chansen. Asilhöns behöver gott om plats för att kunna rymma om de attackeras. Trots att de är kampfåglar kan de lätt tämjas och kommer äta från din hand om de blir vana vid dig. De föredrar torra förhållanden och klarar sig inte så bra i kyla. De är inte, trots sin stryka, så bra på att flyga. Nu för tiden ser man sällan asilhöns. Tupparna väger 2-3 kg och hönorna 1,5-2 kg.

Asil Varianter

Det finns inga specifika färger för asilhöns, men de finns i vitt, viltfärgad, svartvit blandning, mörkröd, grå, fasanbrun och silverhalsad blå.

Asil Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Asil

Asil till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Asil till salu.

Senaste recensionen för Asil

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.