Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Araucana

Historia

Araucanahönsen härstammar från Sydamerika och är namngivna efter Arauca-folket i Chile. De introducerades till Europa under tidigt 1900-tal även om de finns benämnda så tidigt som på 1500-talet. De hade från början en stor hängande ärtkam, men nu för tiden är den väldigt liten och oregelbunden. De har inget slör, och ansiktsfjädrarna är tjocka med en liten krona på huvudet. De blågröna äggen är färgade på både insidan och utsidan, men hönorna värper bara under vår och sommar. Blåa och gröna ägg är vanligast, även om färgen kan variera från grå till lila och turkos. Khaki- och olivfärgade ägg kan visa på att hönsen korsats med andra raser. Rasen kan födas med eller utan stjärt, de utan kallas helt enkelt stjärtlösa araucanas. De är korta, rundade fåglar med upprätt hållning och en bred skalle. De har ovanliga vårtliknande veck på båda sidor av huvudet som kallas 'plicae', där örsnibbarna vanligtvis sitter. Dessa är fjäderbeklädda, vilket gör att de ser ut som utstickande öron.

Beteende

Araucanakycklingar är starka och växer och mognar snabbt. Hönsen har stark ruvningsdrift och blir goda mödrar. De trivs bra på en mindre gård men tycker om färskt gräs, så gården måste flyttas ofta. De är lugna fåglar som klarar av tuffa förhållanden. De blågröna äggen sägs ha lägre kolesterol än andra ägg, vilket gör dem nyttigare, men det finns dock inga bevis för att detta stämmer.

Status

Ovanlig

Relaterade produkter

Bilder på Araucana

Araucana till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Araucana till salu.

Senaste recensionen för Araucana

Det finns inga recensioner för denna ras än. Klicka här för att skriva en.