Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Antwerpen skägghöns Höns

En vacker målning av en lavendel vaktel kvinna barbu danvers En vacker målning av en svart man barbu danvers

Antwerpen skägghöns Historia


Antwerpen skägghöns härstammar från Antwerpen i Belgien. Det är en sann dvärghönsras, så det finns ingen större motsvarighet. Det finns massvis med olika typer av belgiska dvärghöns, och de börjar bli mycket mer populära i utställningssammanhang, och som husdjur. Rasens exakta ursprung är oklar, men man vet att den fanns så tidigt som på 1500-talet och troligtvis utvecklades i Nederländerna. Rasen har en liten roskam och kala ben. De föds framför allt upp för utställning, men hönsen är väldigt vänliga och blir fantastiska husdjur. Tupparna kan ibland vara aggressiva mot människor, så det är bäst att bara ha en tupp om du funderar på att föda upp kycklingar.

Antwerpen skägghöns Beteende


Med sitt speciella skägg är Antwerpen skägghöns en ras som framför allt avlas för uppvisning. Eftersom de är så små är de lätta för barn att handskas med. Hönsen älskar att visa upp sig, speciellt tuppen, som kommer spatsera runt med ett högt huvud och vingarna hållna framåt. Deras skägg täcker örsnibbarna och det väldigt lilla, eller inte existerande, slöret. Rasen har ett stort bröst och en bågformad stjärt och klarar sig bra utan att frigå, men att låta dem gå fritt och ge dem gott om plats kommer förlänga deras beräknade livstid. Hönorna är väldigt vänliga och lägger små gräddvita ägg. De lägger ungefär 3 ägg i veckan, har stark ruvningsdrift och blir bra mammor.

Tupparna väger ungefär 740g och hönorna 625g. På grund av sin storlek är det viktigt att de har en säker gård eller plats att frigå eftersom de är bra på att kravla igenom små hål för att utforska sina omgivningar. De är också bra på att flyga, så det kan vara bra att klippa vingarna för att motverka att de rymmer.

Antwerpen skägghöns Varianter


Porslin, svart, blå, gul, gökfärgad, vit, vaktelfärgad, mille fleur.

Antwerpen skägghöns Status


Ovanlig

Bilder på Antwerpen skägghöns

Sitt bara
Snabbt på det här sättet
Kommer de den här vägen?
En stor svart och orange tupp
Quail D'anver trio
Ska jag vara här?
Är middagen på väg?
Snälla, vänta på mig!
BBQd'A-Little Pete
Belgien Bearded Quail d'Anvers - Little Pete
Bara en dag gammal!

Antwerpen skägghöns till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Antwerpen skägghöns till salu.

Senaste recensionen för Antwerpen skägghöns


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.