Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Andalusier Höns

En vacker målning av en andalusisk hane En vacker målning av en andalusisk hona

Andalusier Historia


Denna ras härstammar, och tar sitt namn från, den spanska provinsen Andalusien, och är en av de äldsta medelhavsraserna. Den blå färgen kommer från hybridavel mellan svarta och vita varianter. När två blåa fåglar paras kommer 50% av avkomman bli blå, medan resten är svarta eller vita. Gregor Mendel använde faktiskt denna hönsras i sina experiment om ärftlighet. För att vara helt säker på att få blå avkomma måste en vit tupp paras med en svart höna. Rasen kallas ibland för blå andalusier och kallades tidigare för blå minorka. De är väldigt vackra fåglar, med ljus- och mörkblå fjäderdräkt och en upplyft, elegant och graciös hållning. Sadelfjädrarna är mörkblå medan bröstet är ljusare. Fjädrarna är snörade, vilket vackert definierar dem, medan stjärten, som hålls i 45° är nästan svart. Ansiktet och slöret är rött och örsnibbarna vita. De har skifferblå ben och tår, och det finns en dvärgvariant.

Andalusier Beteende


Andalusier är små, aktiva fåglar som kan vara ganska högljudda. Även om de är tystare än många andra medelhavsraser bör ljudnivån tas i åtanke. Hönorna börjar lägga vid 5 eller 6 månaders ålder, men ruvar sällan. Kyckligarna är stryktåliga och mognar tidigt, och de är fantastiska husdjur så länge deras inhägnad är hög nog så att de inte kan flyga ut. De är lugna höns, och tupparna slåss sällan, men de tycker inte om att ha det för trångt, så se till att de har gott om plats för att undvika problem och mobbing. De tycker inte direkt om mänsklig kontakt och föredrar att gå fritt. Även om de klarar hårt väder kan deras kammar frysa, så se till att behandla dem när temperaturen sjunker. Kammen kan dessutom blekas i stark sol, så se till att gården står i skuggan. Hönorna lägger stora vita ägg och producerar ungefär 160 ägg om året, även under vintermånaderna. Tuppen väger ungefär 3,5 kg och hönorna knappt 3 kg.

Andalusier Varianter


Blå, svart och vit

Bilder på Andalusier

17 veckor gammal andalusisk cockeriel
Lily bantam i sin värld
andalusiska
Andalusisk
Andy vår andalusiska cockerel
Andalusisk Cockerel
Andalusisk kyckling
Andalusisk höns första pris
Unga odlare
Kyckling som tittar ut ur loppet
Tuppar i körning
Två kycklingar på skrivbordet
2 höns i en hage
Andalusier i trädgården

Andalusier till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Andalusier till salu.

Senaste recensionen för Andalusier


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.