Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ancona Höns

Kvinnlig Ancona-hen

Ancona Historia


Anacona kommer från den italienska provinsen med samma namn och avlades från en blandning av raser, bland annat leghorn. Deras svarta fjäderdräkt gör att de ibland kallas black leghorns (svarta leghorns). De är tuffa, stryktåliga fåglar som lägger massvis med vita ägg. De var under en lång tid väldigt populära som äggproducerande höns i södra Europa, men kom till England först 1888, och något senare till USA. Rasen finns i två olika varianter, de med enkel kam och de mer ovanilga med roskam. De har vita örsnibbar och rödbruna ögon, och för de höns som har en enkel kam hänger kammen något bakåt. Fjädrarna är grönsvarta blandade med vitt, och de har gula fjäderlösa ben och fötter med svart marmorering på skenbenen. De har fyra långa och spretiga tår.

Ancona Beteende


Anaconahöns är små fina fåglar utan någon vidare ruvningsdrift. De ruvar ogärna men producerar många medelstora vita ägg. Kycklingarna är livliga och mognar fort. De är alerta små fåglar som trivs bäst när de får leta efter kryp i det fria. De bor gärna inte på begränsad yta, och är bra på att flyga, så det är viktigt med ett högt stängsel. Om de blir väl omhändertagna och ofta plockas upp kan de bli väldigt lojala och tama. Efter varje ruggningsperiod blir de vita fläckarna större, så ju äldre fågel är, desto vitare kommer hen vara. De är väldigt härdiga fåglar, och tuppen väger ungefär 3 kg och hönan drygt 2 kg. De lever i ungefär 8 år. Det finns också en dvärgversion.

Ancona Varianter


Enkelkam och roskam.

Ancona Status


Relativt vanlig

Bilder på Ancona

En fantastisk anconahöns som hackar runt i jorden.
Ancona brud 6 veckor. Ungtupp
Ancona brud med Maran brud bakom
Ancona brud 2 dagar gammal. De börjar kastanjfärgade
Det här tänker jag
Kan du se vart de har gått?
En av mina många ancona höns
Annie Ancona
Annie Ancona
Unga Ancona Cockerel
Ancona cockerel 7 veckor
ancona chick 1 vecka gammal
ancona cockerel chick 1 vecka gammal
Ung man Citron Campine ungefär 8 veckor gammal
Ung Ancona-kvinna ungefär 8 veckor gammal
Ung kvinnlig Ancona ungefär 8 veckor gammal
Kyckling utanför
Kyckling i bur
Kyckling i bur
Anconam kyckling
Ancona hen

Ancona till salu


Vänligen notera: Alla djur som är till salu här måste hämtas av köparen. Varken Omlet eller den som säljer djuret kan leverera det till köparen. Säljaren kommer att skicka sin kontaktinformation till dig så att ni kan komma överens om betalning och upphämtning,
Sell Yours Here
Det är gratis!
Ledsen, det finns för tillfället inga Ancona till salu.

Senaste recensionen för Ancona


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.