Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Ancona Höns

Kvinnlig Ancona-hen

Ancona Historia

Anacona kommer från den italienska provinsen med samma namn och avlades från en blandning av raser, bland annat leghorn. Deras svarta fjäderdräkt gör att de ibland kallas black leghorns (svarta leghorns). De är tuffa, stryktåliga fåglar som lägger massvis med vita ägg. De var under en lång tid väldigt populära som äggproducerande höns i södra Europa, men kom till England först 1888, och något senare till USA. Rasen finns i två olika varianter, de med enkel kam och de mer ovanilga med roskam. De har vita örsnibbar och rödbruna ögon, och för de höns som har en enkel kam hänger kammen något bakåt. Fjädrarna är grönsvarta blandade med vitt, och de har gula fjäderlösa ben och fötter med svart marmorering på skenbenen. De har fyra långa och spretiga tår.

Ancona Beteende

Anaconahöns är små fina fåglar utan någon vidare ruvningsdrift. De ruvar ogärna men producerar många medelstora vita ägg. Kycklingarna är livliga och mognar fort. De är alerta små fåglar som trivs bäst när de får leta efter kryp i det fria. De bor gärna inte på begränsad yta, och är bra på att flyga, så det är viktigt med ett högt stängsel. Om de blir väl omhändertagna och ofta plockas upp kan de bli väldigt lojala och tama. Efter varje ruggningsperiod blir de vita fläckarna större, så ju äldre fågel är, desto vitare kommer hen vara. De är väldigt härdiga fåglar, och tuppen väger ungefär 3 kg och hönan drygt 2 kg. De lever i ungefär 8 år. Det finns också en dvärgversion.

Ancona Varianter

Enkelkam och roskam.

Ancona Status

Relativt vanlig

Relaterade produkter

Bilder på Ancona

Ancona till salu

Vänligen notera: Alla höns som säljs här måste hämtas. De kan inte levereras av säljaren eller av Omlet. Säljaren kommer skicka kontaktuppgifter för att organisera betalning och upphämtning.

Sell Yours Here

Det är gratis!


Ledsen, det finns för tillfället inga Ancona till salu.

Senaste recensionen för Ancona

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.