Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

SMART automatisk dörr till hönshuset

Använd med Wi-Fi, passar alla hönshus.

Vi designade vår smarta Autodörr så att du får en notis när dörren öppnas eller stängs, så att du aldrig behöver oroa dig och alltid har full kontroll över hönshuset från mobilen.

 • Öppnar och stänger automatisk ditt hönshus
 • Passar alla hönshus i trä
 • Fungerar i alla väder
 • Sofistikerad säkerhetssensor
 • Drivs via eluttag eller med batterier

Välj din automatiska dörr

chicken

ha koll på hönsen, oavsett var du är

Med vår smarta design, som vi testat och sen testat igen, har du koll på hönshuset från din mobil dygnet runt. Du kan snabbt och enkelt se om dörren är öppen, eller stänga den manuellt om det behövs, oavsett var du är.

Dörren är också kompatibel med Alexa och Google Assistant, så att du kan hålla koll på hönsen även när du inte har mobilen i handen.

Allt du behöver är vår app för Android eller iPhone.

 
 

har du redan en autodörr?

Uppgradera din Autdodörr från Omlet för att göra den smartare. Allt du behöver göra är att byta ut kontrollpanelen. Här hittar du mer information

 
 

drömschema

Höns trivs bäst när de börjar dagen när solen går upp och går och lägger sig när solen går ner. Med vår smarta Autodörr kan du ändra hönsens rutiner, utan att påverka dina egna. 

 • Välj mellan att använda ljusinställningar eller ställ in dörren att öppnas och stängas vid specifika tider

 • Lätt att programmera via Omlets app

 • Sensorer som ignorerar andra ljuskällor och ficklampor

gör ditt hönshus smart, oavsett design

Har du inte uppgraderat till en Eglu Cube eller Eglu Pro än? Vår smarta Autodörr kan användas där det finns WiFi och passar de allra flesta hönshus. Dessutom levereras den med de fästen du behöver för montering. 

 • Montera på hönshusen Eglu Cube eller Eglu Pro

 • Lätt att skruva fast på ett hönshus i trä

 • Montera på en Walk in-hönsgård eller på olika typer av hönsnät

 • Kan monteras så att dörren öppnas åt höger eller vänster

Super power

Närbild av kontrollpanelen för den smarta automatiska dörren till Omlet hönshus
Batteridriven så du kan använda din dörr precis var du vill.

Kontrollpanelen kan monteras på din hönsgård eller ditt hönshus och kopplas sen till ett eluttag med den inkluderade sladden som är cirka 1,8 meter lång. Du kan också välja att istället driva den med 4x AA-batterier som brukar behöva bytas ut ungefär var tredje månad.

stänger om hönsen

Kyckling som klättrar in i ett Eglu pro hönshus med en smart Autodoor med hönshusbelysning
Säkerhetssensorerna hindrar dörren från att stängas om någnoting är i vägen.

Sofistikerade sensorer skyddar hönorna som drar fötterna över tröskeln. Så fort som det inte finns några hinder i vägen och dörren stängs får du en notis på telefonen.

lys upp i mörkret

Kycklingar i en bur med en burlampa
Lägg till en hönshuslampa för att locka in dina höns på kvällen.

Vi designade vår hönshuslampa för att locka in hönsen som helst stannar ute. Lampan drivs med hjälp av den smarta Autodörren och tänds fem minuter innan dörren ska stängas. När alla höns har tagit sig in i hönshuset och dörren har stängts om dem släcks lampan sen automatiskt.

det tar tid att bli så pålitlig

Du kan lita på vår smarta Autodörr tack vare vår pålitliga produktdesign där vi uppfinner, testar, gör ändringar, testar igen. Och sen gör om den här processen igen. Efter 200 prototyper som tog 3 år av vår designprocess betyder att den nu kan stå emot nästan vad som helst.

 • Testad för att kunna användas i temperaturer mellan -20°C och 65°C

 • Vattentätt skal som uppfyller IPX6-standard

 • Splittersäker ABS-konstruktion

 • Klarar sig även när det äs storm

kan användas utan vår APP

Närbild av den manuella programmeringen av kontrollpanelen för smart Autodoor
Du kan programmera vår smarta Autodörr både med vår app och direkt på kontrollpanelen.

Vår smarta Autodörr kan också användas och programmeras med hjälp av kontrollpanelen på hönshuset, och utan att du behöver ladda ner vår app. Och den är precis lika effektiv och pålitlig, oavsett hur du använder den.

allt du behöver finns i lådan

Smart Autodoor låda med innehåll som visas
Sätt bara i batterierna så är du redo att göra ditt hönshus smart.

Våra manualer och videor visar dig steg för steg visar hur du bygger ihop och monterar din smarta Autodörr. Ladda ner vår app så är du ett steg närmare dina höns, oavsett var du är.

Vanliga frågor

Du kan välja mellan ljusinställning, d.v.s. att programmera vid vilken nivå av dagsljus du vill att dörren ska öppnas och stängas, eller tidsinställning, d.v.s. programmera specifika tidpunkter då du vet att alla i flocken vanligtvis gått in eller är redo att starta sin dag. Det finns också en manuell inställning där dörren bara öppnar och stänger när du trycker på knappen.

Du kan också trycka "öppna" eller "stäng" på appen, vilket då gäller istället för din programmerade inställning.

För säkerhet finns det också ett system som gör att du kan öppna dörren helt manuellt. Du hittar hur du ska göra genom att titta i instruktionsmanualen.

Du kan ändra vilken inställning du har när du vill, men du kan bara använda en i taget.

Höns är flockdjur och älskar rutiner, så i de flesta fall återvänder de till hönshuset inom en halvtimme från att den första hönan gått in, vid ungefär samma tid varje kväll. Kolla dina höns ett par dagar och se när de brukar gå och lägga sig, så att du kan ställa in rätt tid för dörren att stängas.

Om du har anslutit din Autodörr till WiFi rekommenderar vi att du använder sladden du fick med din dörr dör att driva den via ett eluttag, eftersom dörren då hela tiden kommer att vara ansluten och du kan använda dörren och appen som angivet.

Du kan driva dörren med hjälp av batterier, men för att spara ström kommer dörren då bara att ansluta till WiFi var tionde minut, vilket betyder att du inte omedelbart kommer kunna öppna eller stänga dörren via appen eftersom detta istället sker när dörren nästa gång ansluter till WiFi.

Om du ansluter din Autodörr till solpaneler eller någon annan strömkälla kommer vi inte kunna erbjuda någon som helst garanti (detta ogiltigförklarar alltså vår garanti), support eller råd.

Om du har en Android-enhet hittar du och kan ladda ner Omlets app på Google Play, och om du har en iOS-enhet hittar du den istället på App Store.

Öppna relevant app och sök efter "Omlet, eller använd en av de här länkarna:

Google Play

iOS App Store

Den automatiska dörren till hönshuset kan bara monteras på Eglu Cube Mk1 och Mk2. Men du kan använda ett monteringspaket för att använda dörren på en hönsgård från Omlet.

Det finns framför allt två anledningar att lägga till en lampa. För det första kommer ljuset i hönshuset uppmuntra dina höns att gå in när det blir mörkt. Det är specielly användbart om du har en eller två hönor som tenderar att stanna ute längre än de andra.

För det andra är det bra att ha ett ljus i hönshuset om du vill kolla till dina höns när det är mörkt, kanske när du kommer tillbaka från jobbet eller precis innan du går och lägger dig. Hönsen störs inte av att du tänder lampan i en minut och kikar in i huset.

Hönshuslampan använder ett LED ljus på 1.5W. Det motsvarar en 15W glödlampa.

Vi rekommenderar att du byter ut batterierna när kontrollpanelen eller appen visar 5% eller lägre. Det är viktigt att regelbundet kontrollera batterierna för att se till att de inte skadats.

Du måste använda din Autodörr enligt instruktionsmanualen och endast använda vår strömadapter eller 4x AA-batterier. Vi kan inte erbjuda någon produktgaranti, support eller hjälp om du använder en annan strömkälla för att ansluta din Autodörr. Om du använder en annan strömkälla finns det också en hög risk att du skadar din automatiska dörr för hönshuset, eller att den inte fungerar som den ska.

Nej, dörrens motor har designats för att enbart öppna dörren åt sidan.

Ja, det finns en manuell inställning där du öppnar och stänger dörren genom att trycka på en knapp antingen i appen eller direkt på kontrollpanelen. Av säkerhetsskäl finns det också ett inbyggt säkerhetssystem som låter dig öppna dörren för hand. Titta på vår instruktionsvideo för att se hur du gör det.

Autodörren har designats för att användas av vuxna hönor och det är bäst att öppna dörren manuellt om du har kycklingar.

Kontrollpanelen levereras med ett fäste som kan borras fast i trä eller fästas på ett nät. Om du istället vill montera din kontrollpanel direkt på din Eglu Pro eller Cube behöver du lägga till ett extra fäste som monteras på hönshuset.

Fästet som ingår med den smarta Autodörren

Det inkluderade fästet kan användas på alla hönshus i trä eller hönsnät.

Fäste för kontrollpanelen för en Eglu

Valbart fäste för hönshusen Eglu Cube eller Pro.

Autodörren passar på hönshuset Eglu Pro, hönshuset Eglu Cube och på de allra flesta hönshusen i trä. Om du har en äldre Eglu Cube (som tillverkats innan 2016), kan du montera Autodörren med hjälp av ett monteringskit. Du kan också montera den på en hönsgård i nät.
Vi säljer ingen förlängningskabel, men vi säljer en ersättningskabel som kan användas för att förlänga kabeln. Vi rekommenderar att du pratar med en elektriker om du vill förlänga kabeln för att vara säker på att det görs på rätt sätt.

Du måste inte driva dörren via ett eluttag för att kunna använda den nya smarta kontrollpanelen för Omlets Autodörr. Däremot rekommenderar vi att du om du har möjlighet använder ett eluttag eftersom det betyder att produkten kommer att fungera bättre. Om kontrollpanelen drivs via ett eluttag kommer den hela tiden att vara ansluten till WiFi, vilket betyder att när du använder appen för att öppna eller stänga dörren, kommer detta att ske nästan omedelbart. Om du driver dörren med hjälp av batterier kan det ta upp till 10 minuter innan dörren ansluter till WiFi för att kontakta vår server nästa gång.

När du använder batterier och de rekommenderade inställningarna kommer du att behöva byta batterier ungefär varannan månad.

Det beror på din anslutning, men vi rekommenderar att Autodörren inte är längre än ungefär 20 meter från din router.

Vi rekommenderar att du ansluter till ditt nätverk på din mobil och sen ställer dig där du vill placera kontrollpanelen. Om mobilen har en bra anslutning så ska det vara tillräckligt för Omlets smarta Autodörr. Om din mobil visar en väldigt dålig mottagning, eller ingen mottagning alls så kan signalen vara för svag för att kontrollpanelen ska fungera. Då måste du antingen flytta på hönshuset, eller skaffa en separat förstärkare för WiFi-signalen.

Nej, du kan kontrollera dörren och ändra inställningar genom att enbart använda kontrollpanelen. Om du anslutit din dörr via ett eluttag kan du installera och programmera dörren som vanligt med hjälp av kontrollpanelen. Men om du istället väljer att använda batterier, måste mjukvaran först uppdateras. Det gör du så här:

 • Ladda ner appen och anslut kontrollpanelen till WiFi
 • Vänta 5-10 minuter på att mjukvaran ska uppdateras
 • Gör en fabriksåterställning (factory reset). Du hittar information om hur du gör det i instruktionsmanualen
 • Stäng "discovery mode" på kontrollpanelen

När du har gjort det här kan du använda dörren och kontrollpanelen som vanligt för att programmera dina inställningar. Men tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller problem.

Alla inställningar är sparade i kontrollpanelen, så dörren kommer att fungera som vanligt. När anslutningen kommer tillbaka kommer du också att kunna använda appen igen.

Ja, det är möjligt för flera i familjen eller vänner som tar hand om hönsen att ladda ner appen, se status och få notiser. Du väljer själv om de ska ha tillgång till alla funktioner, eller bara kunna kontrollera dörrens status.

Sladden du får med din Autodörr är 180cm lång.

MÅTT & SPECIFIKATIONER

Material:

ABS, zinkväxel, stålfästen

Ströminmatning:

Drivs via ett eluttag eller 4 x AA-batterier (ingår inte)

Produktmått:

Dörram: 49cm x 42cm x 5,5cm Kontrollpanel: 14 cm x 13 cm x 4 cm Kontrollpanelens kabellängd: 200 cm Nätkabelns längd: 180 cm

Förpackningsmått:

56cm x 47cm x 7,3cm

VÄNLIGEN NOTERA: Rengör inte din dörr med industrianpassade rengörinsmedel och kemikalier. Vi rekommenderar att du använder tvål och vatten eller ett husdjurssäkert rengöringsmedel.

Verifierade recensioner

Smart automatisk dörr till hönshuset

3 stjärnor:

0

2 stjärnor:

0

1 stjärna:

0
Äntligen Sovmorgon !
Margita,
Slut på att stiga upp i gryningen 7 dagar för att öppna hönsluckan och släppa ut hönsen! Så ledig man blev och inte blev hönsen ledsna över att vi träffas ett par timmar senare. Foderautomat och vattenautomat blev ju rengjorda och påfyllda på kvällen så kvar var bara denna lyxiga och arbetsbefriande lucka som nu är på plats!
Recension av: Automatisk dörr till hönshus med lampa - Grön
Personen som skrev den här recensionen har 4-6 Brun Lohmann
Funkar som de ska
Tytti,
Båda dörr och lampa funkar fint och var lätt att montera och använda.
Recension av: Automatisk dörr till hönshus med lampa - Grön
Ett bra produkt
Micke,
Genomtänkt,funktionell, enkelt att instalera, bra manual. Mycket nöjd! Bra jobbat.
Recension av: Automatisk dörr till hönshus - Grå
Personen som skrev den här recensionen har 2-4 Blndras
Fantastiskt uppfinning!
Jhonna,
Jag har nu haft luckan i 2 veckor. Den är monterad på ett trähönshus, super enkel att installera. Kan vara det bästa inköpet i år! Köpte även med lampan som tänds automatiskt så att hönsen vet att nu är det dags!
Recension av: Automatisk dörr till hönshus med lampa - Grön
Personen som skrev den här recensionen har 2-4 Boman
Automatisk hönslucka
Inger,
Fungerar klockrent. Lätt att installera.
Recension av: Automatisk dörr till hönshus med lampa - Grå
Personen som skrev den här recensionen har 6-8 Dv wyandotte
Read more reviews
 

Kundbilder

Det började med Omlet. Träffa de som aldrig ångrat sitt beslut. Vill du se en Eglu med egna ögon? Prata med en av våra ambassadörer.