Omlet är fortfarande öppet! Vänligen klicka här för mer information.

Köpa befruktade ägg...

Om du inte har en tupp eller skulle vilja föda upp andra hönsraser än de du redan har har du möjlighet att köpa befruktade ägg. Det finns en rad olika uppfödare och massvis med olika hönsraser att välja mellan. För att hjälpa dig välja vilken ras som passar dig har vi satt ihop en raskatalog, som du hittar här.

Några ägg redo att skickas i posten

Hur ägg vanligtvis packas när de skickas

Hitta en uppfödare
Sök efter uppfödare nära dig, t.ex. genom svenska rasfjäderförbundet. Du kan också leta i lokaltidningen, på Blocket eller i speciella fågeltidningar. Det är dock viktigt att du ser till att köpa äggen från en ansedd uppfödare, och försök att hitta någon så nära dig som möjligt eftersom långa transportsträckor minskar chansen att äggen kläcks.

Kläck ägg från mataffären
Ofta finns tuppar närvarande hos äggproducenter för att hålla hönsen lugnare. Det leder till att en del ägg befruktas. Det är mindre chans än att köpa ägg som du redan är befruktade, men fungerar ofta. Störst chans har du med svenska ekoägg, eftersom det hos dessa producenter finns färre höns per tupp, vilket leder till fler befrukade ägg.

Hur mycket kostar ett befruktat ägg?
Priset på ägg beror på rasen. De dyraste äggen kommer från ovanliga raser, eller raser som lägger väldigt få ägg. Priset på ägg brukar ligga någonstans mellan 2-20kr/ägg, och de flesta uppfödare kommer sälja ägg i 6-pack.

Kundfoton

Kommentarer

Ingeladahlqvist, 9 May 2019

Önskar köpa några begrktade hönsägg till hus på landet som redan har 6 höns men önskar bli fler.


Birgitta, 23 April 2019

Vill köpa befrutade ägg från Maranoch Sussex


Birgitta, 22 April 2019

Önskar köpa blå befruktade och turkosa befruktade ägg.


Håkan, 5 March 2019

Jag skulle gärna köpa några befruktade ägg av dvärgkochin


Jan-Olof, 9 February 2019

Jag skulle vilja ha befruktade ägg till några bra värphöns. Typ brun Loman.

Skriv en kommentar