Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du minskar marsvinslukten


Ju oftare du städar din bur och badar dina marsvin, desto mindre luktar de. Om du märker att dina marsvin börjar lukta lite mer än vanligt kan du kanske behöva rengöra buren oftare. Om du t.ex. har fyra marsvin och städar buren två gånger i veckan kan du prova att städa buren tre gånger i veckan och se om det hjälper.


guinea pig on some towel
Det finns en del saker du kan göra för att minska lukten från dina marsvin

Ett annat tips är att ha en handduk eller en leksak i buren. Om den blir kraftigt märkt med dina marsvins lukt över tid kommer de varje gång du städar buren inte känna lika mycket behov av att markera sitt “nya” revir.


Vissa ägare har lyckats väldigt bra med en metod som kallas fläckstädning. Om du har flera marsvin är det troligt att det är ett område i buren som blir smutsigt väldigt fort. Det kan vara viloplatsen, eller en annan plats i hemmet där marsvinen gillar att uträtta sina behov. Om du dagligen tar bort smuts från dessa områden kan du minska att lukten byggs upp mellan de riktiga rengöringstillfällena.


Om du funderar på att skaffa marsvin men är orolig över lukten kan det vara en bra idé att adoptera honor snarare än hanar, eftersom många menar att honornas spillning luktar mindre än hanarnas.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än