Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hypoallergena marsvin


Även om många hemsidor säker att vissa djur inte kommer frammana en allergisk reaktion är detta i många fall inte sant. Inga djur har absolut noll allergener, och även om vissa ger ifrån sig färre än ändra måste du alltid se till att varken du eller någon annan i ditt hushåll är allergisk mot marsvin innan du adopterar eller köper. En idé är att fråga en vän eller en granne om du kan komma och leka med deras marsvin innan du gör slag i saken, för att vara på den säkra sidan. Men var försiktigt när du allergitestar dig själv. Om du är allergisk mot marsvin kommer det i de flesta fall visa sig som nysningar, hosta och rinnande näsa, men i vissa ovanliga fall kan det leda till en anafylaktisk chock. Även om det inte är otroligt är ändå bäst att veta om det. Om du misstänker att du kan vara allergisk är det alltid bäst att testa dig hos en läkare.


De flesta tror att allergi orsakas av marsvinens hår, men det är faktiskt materialet som ligger på håren som är problemet. Djurallergier kommer från ämnen som hudsekret, saliv och urin och har alltså ingenting med pälsen att göra.

guinea pigs can cause allergic reactions
Allergiska reaktioner orsakas inte av ditt husdjurs hår

Alla djur med hår eller fjädrar producerar allergener, men om du märker att du hostar och nyser runt dina marsvin betyder det inte automatiskt att det är marsvinet du är allergisk mot. Allergi mot hö kan t.ex. framkalla samma symptom som allergi mot marsvin: nysningar, hosta och väsande andning. Om, eller någon annan i familjen, är höallergiker kan det hjälpa att förvara höet på en torr plats utanför huset, att använda en mask och handskar när du rengör buren eller sätta in en luftrengörare som lättar symptomen. Om du fortfarande besväras av din allergi, läs vår del i handboken om hur du minskar marsvinsallergi för mer hjälp och råd.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än