Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Adoptera ett marsvin


Det finns massvis med sätt att adoptera marsvin, men det bästa, säkraste och lättaste sättet är att besöka ditt närmaste djurhärbärge. Om du tittar i din lokaltidning eller söker på internet kan du också hitta annonser från folk som vill bli av med dina husdjur.


Det finns också många oberoende marsvinshem runt om i landet, kvinnor och män som har startat egna härbärgen för kaniner och marsvin, och dessa är vanligtvis fantastiska ställen att adoptera ett marsvin från. Dessa personer sitter på massvis med kunskap om ditt husdjur och tar väl hand om dem, men akta dig för folk som utger sig för att driva marsvinshem men egentligen föder upp marsvin. Håll ögonen öppna för varningssignaler, t.ex. att det finns många marsvinsungar att adoptera, och väldigt höga adoptionskostnader (mer än 400kr).


a perfect pair
Marsvinshem är ett bra ställe att skaffa marsvin på

Marsvinsadoption sker i ett par steg. Först måste du förmodligen anmäla intresse, eller åka till härbärget och välja dina husdjur. Det kan ta lite tid! Det finns massvis med underbara husdjur som letar efter ett hem, och du kan behöva åka flera gånger (eller till flera olika ställen) innan du kan bestämma dig. Det är väldigt ovanligt att det finns några problem med djuren eller att du inte passar ihop med specifika marsvin, så det kommer förmodligen vara upp till dig vad du väljer.


Nästa steg är att du måste göra ditt hem redo för dina nya husdjur. Om du redan har marsvin bör det inte vara några problem, så länge buren inte blir för trång, för då kan du behöva investera i en uppgradering. Om du inte har haft marsvin innan finns det givetvis ett par saker du behöver skaffa. Gör detta i god tid innan dina marsvin kommer hem till dig. I vissa fall kan det röra sig om flera veckor innan, eftersom härbärgen ibland vill göra hembesök innan de omplacerar marsvin hos dig. Bli inte kränkt om de ber att få komma hem till dig, det visar bara att härbärget bryr sig om att marsvinen kommer ha det bra i sitt nya hem.


Till slut, om allt annat har gått bra, bestämmer du en dag med härbärget då du kan komma och hämta dina marsvin. Innan du åker dit, se till att buren är monterad och du har gott om mat hemma.


Om du har tur får du en gratis transportbur från härbärget, men det är mer troligt att du måste ta med dig en låda. Lägg i lite tidningspapper och färskt hö, samt en vattenflaska och god mat. Det är väldigt viktigt att lådan är förstärkt (så att den inte går sönder, slösa på tejpen), har lufthål och ett lock. Locket hindrar marsvinen från att klättra ut, men är också bra eftersom marsvin inte gillar att ha fri luft över huvudet. I det vilda behövde de konstant oroa sig för flygande rovdjur, och även om det inte finns någonting att oroa sig för i bilen kan en låda utan lock göra dem obekväma.


guinea pigs settling in
Marsvin behöver en säker transportlåda med hö, mat och vatten

När du tagit emot dina marsvin, försök att ge dig av så fort som möjligt. Marsvin tycker inte om att transporteras, så det är bäst att få hem dem direkt. Planera rutten så att det tar så kort tid som möjligt, och ta inte av locket om du verkligen inte behöver. Sätt dem på en sval plats i bilen och se till att buren är säker - du vill inte att den glider runt i baksätet och försätter dina nya husdjur i fara!


När du kommit hem, sätt ner dem i sin nya bur och se till att de har allt de behöver. Det är sedan väldigt viktigt att lämna dem själva ett tag så att de kommer på plats. De kommer vara gladast om de inte utsätts för massvis med ljud och inte plockas upp av människor den första veckan - de kommer vara väldigt nervösa och rädda, så försök att ha tålamod och ge dem en lugn och trygg plats.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än