Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du får dina marsvin rumsrena


Många vet inte att det faktiskt är möjligt att delvis träna dina marsvin att bara uträtta sina behov på en speciell plats. Ägare lyckas olika bra med detta; vissa marsvin förstår direkt och andra kommer aldrig lära sig hur mycket ägarna än försöker. Du kanske inte lyckas, så kom ihåg att det inte är ditt marsvins fel om de bajsar utanför - ibland händer olyckor, eller så glömmer de bara.


guinea pigs can use litter boxes
Vissa marsvin kan tränas, medan andra kanske aldrig lär sig

Om du vill prova, köp en kattlåda för smådjur och lägg lite stö i den. Använd inte kattsand eller någonting liknande, eftersom det kan skada ditt husdjur. Välj istället färskt strö eller lägg i lite använt strö så att området luktar familjärt för marsvinen. Om du tränar med använt stö, se till att det inte är så smutsigt att de inte vill sitta i det. En annan sak att tänka på är att om du märkt att marsvinen vanligtvis utför sina behov på ett speciellt ställe är det givetvis en bra plats att placera lådan.


Om du tittar på dina marsvin och märker att de går på lådan, belöna dem genast med någonting gott. Det skapar en association mellan att använda lådan och bli belönade, vilket ökar chansen att de gör om det. Med det sagt kommer inte alla marsvin kunna lära sig detta, så bli inte besviken om du inte lyckas.


Kommentarer

Det finns inga kommentarer än