Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Mitt marsvin har gått upp i vikt


Eftersom marsvin är vegetarianer och inte äter så mycket fett är det inte vanligt att dina husdjur blir överviktiga. Viktuppgång kan vara indikationer på flertalet saker, från otillräckligt med träning till för mycket godis, från sjukdom till dräktighet, vilket är varför det är rekommenderat att du väger dina marsvin under hälsokontroller. Om ditt marsvin väger för mycket kan hen ha svårt att röra sig, och kan utveckla sår på tassarna. När de har behandlats bör du sätta ditt marsvin på bantning.


guinea pig on a diet
Fortsätt ge dem hö, men minska mängden torrfoder något

Om ditt marsvin har slutat växa men lägger på vikt och du vill hindra att hen blir ännu tjockare är här några tips på hur du gör detta gradvis. Vi rekommenderar att aldrig ta bort hö från marsvinens kost, eftersom de behöver det för matsmältningen. Du kan dock minska mängden torrfoder du ger dem till en handfull om dagen och bara ge dem en kopp färska grönsaker.


En annan bra idé är att lägga den färska maten runt om på gården, så att de måste springa runt lite för att få tag på den. Leksaker som bollar och papperstält är också bra sätt att uppmuntra ditt marsvin att röra mer på sig.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än