Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Vård av marsvinens päls


När dina marsvin är vana vid dig kommer de njuta av att sitta i ditt knä och bli borstade. Om du vill göra det så skönt som möjligt för dem bör du borsta håret i den riktning det växer. Att få håret puttat åt andra hållet är inte bekvämt, och marsvinen kan bli väldigt obekväma.


Om dina marsvin har kort hår och mår bra i övrigt bör du inte direkt behöva ta hand om deras päls, förutom att borsta den lite då och då. Marsvin är renliga varelser och kommer ta hand om sin päls själva. Har du marsvin med långt hår å andra sidan kommer du förmodligen behöva borsta deras päls dagligen för att hålla den fri från knutor och få bort den smuts de plockar upp under dagen. Om ditt marsvin inte ska visas upp kanske du kan fundera på att klippa håret för att hålla det på en mer lätthanterlig längd.


a guinea pig with long hair
Marsvin med långt hår kräver mer av din tid

Vare sig de har långt eller kort hår är det troligt att marsvinen måste få sina bakdelar rengjorda för att få bort substanser från deras fettkörtlar. Dessa fettkörtlar är en av metoderna marsvinen använder för att markera sitt revir, men den substans som produceras är lite klibbig och måste tvättas bort. För att få bort den kan du använda marsvinsschampo eller lite diskmedel. Låt det sitta i ett par minuter och skölj sedan - fettet bör försvinna och du får tillbaka ett rent och fint marsvin.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än