Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Är det en hona eller hane?

Eftersom marsvin kan para sig när de är väldigt unga (3-4 veckors ålder) är det väldigt viktigt att se till att du fått rätt kön från början. En hona har en liten triangel eller ett v framför området mellan anus och könet, medan en hane har en cirkel med ett kryss på.

Uppfödning
Om du vill föda upp marsvin är det viktigt att göra det vid rätt tid i honans liv. Den tidigaste säkra åldern är 5 månader, och hon måste ha blivit gravid innan 10 månaders ålder, eftersom höftbenen efter det smälts samman, och det är då mycket större risk att hon får problem vid födseln. Om hon får en kull innan 10 månaders ålder kommer höften dras ut för att möjliggöra förlossning och hon kommer inte ha problem med att få fler kullar senare i livet.

Guinea pig mother and babies
Om du vill att ditt marsvin ska få ungar måste det ske innan hon är 10 månader

Ungar
Eftersom marsvin bär sina ungar så länge (68-70 dagar) föds de väldigt utvecklade. Timmar efter födseln springer de runt med full päls och öppna ögon som små miniatyrer av sina föräldrar. En erfaren marsvinsuppfödare kommer kunna fastställa kön med detsamma, men se till att du tar reda på kön innan de är 3 veckor gamla.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än