Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du tar med ditt marsvin till veterinären


Om ditt marsvin måste åka till veterinären måste den åka snarast, men en vän, med så lite krångel som möjligt och i en säker transportlåda. Att åka till veterinären är en stressig sak för marsvin, så det är snällast att göra det så effektivt som möjligt och ta med mycket saker som påminner om hemmet.


food and water
Se till att ditt husdjur har tillgång till mat och vatten under resan

  1. Se till att du vet att veterinären du är på väg till är expert på marsvin eftersom vissa veterinärer framför allt arbetar med katter och hundar och kanske inte helt och fullt vet hur hen ska ta hand om ditt husdjur.

  2. Planera rutten och, om du kör, se till att bilen har en bra temperatur för dina husdjur.

  3. Ta en transportbur eller en kraftig låda med lock och lufthål. Bilar är intressanta platser för marsvin, men det finns massvis med faror, som att kastas runt när bilen rör sig. Av denna anledning är det bäst att hålla dem på ett litet område som är säkert och inte rör sig under resans gång.

  4. Lägg tidningspapper och hö i lådan, eller några fluffiga handdukar. Se till att marsvinen har gott om hö, mat och vatten. Det är bra att gnida lite strö från den vanliga buren på lådan så att den luktar mer som hemma, och ta alltid med en kompis till det sjuka marsvinet.

  5. Det är inte en bra idé att lämna marsvinen ensamma i bilen, speciellt varma dagar. Bilar blir väldigt varma väldigt fort, vilket kan leda till att dina marsvin får värmeslag. Se till att resan blir så kort som möjligt och håll temperaturen så jämn det går.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än