Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Att förstå ditt marsvins beteende

Marsvin är vänliga varelser, och ganska högljudda. Först kommer det väldigt högt välkomnande: wiip wiip. De kommer göra detta ljud för att välkomna dig, och maten du har med dig. De lägger så mycket energi på detta pipande att deras öron kommer röra sig upp och ner på samma gång. Det är ett tecken på väldigt glada marsvin!


pig looking in
Marsvins kan låta på massvis med olika sätt

Sen har vi det djupa halsmummlet, eller spinnandet. Det gör de när de träffar ett nytt marsvin för första gången, speciellt ett av det andra könet. Om marsvinen bråkar kan detta ljud också dyka upp, tillsammans med hackande tänder.

Så finns också bakgrundsljudet av deras kommunikation med varandra när de äter, små pip och kvitter; utan tvekan handlar det om mat!

När någonting går fel
Marsvin är sociala varelser, och kommer sällan bråka med varandra. Om det dock inte finns tillräckligt med mat kan en dominant hona börja mobba de andra. Om honor bråkar om någonting är det viktigt att ge dem flera matskålar, och tunnlar att gömma sig i. Det är också värt att fundera på om du kanske vill introducera en kastrerad hane som kan ta kontroll i buren.

Om det inte finns tillräckligt med mat, speciellt för lite hö, kan dominanta marsvin börja tugga på de andras päls. Det kan också hända om marsvinen är uttråkade. Om du ger dem massvis med hö och gott om plats att springa runt och leka på är det inte troligt att de kommer börja tugga på varandra.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än