Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du lyfter upp ett marsvin


Marsvin är ganska ömtåliga små djur, även om de ser ganska stabila ut. Denna ömtålighet betyder att du måste hålla dina marsvin på ett speciellt sätt, och också lära vänner och familj hur de ska göra. Det är inte lika svårt som det låter, och för att hjälpa dig har vi satt ihop en steg-för-steg-guide över hur du plockar upp och håller dina husdjur. Innan vi börjar är det viktigt att säga att små barn måste sitta på marken när de handskas med marsvin, eftersom de ibland kan hoppa ur händer och knän och skadas allvarligt om de faller för högt.


the proper hold
Plocka upp marsvinet såhär, vänd det försiktigt och håll mot ditt bröst. Var säker på att du hela tiden stöttar ryggraden med en hand och baken med den andra.

Börja med att glida in din hand under marsvinets mage och ta en försiktigt tag. Tryck inte, och se till att du inte håller för hårt eftersom det kan ge dina marsvin blåmärken eller göra att hen inte kan andas på rätt sätt.


Du måste sen ge ryggen stöd. Du kan göra detta genom att lägga andra handen under baken. Slutligen, lyft försiktigt upp marsvinet från marken som på bilden och vänd sakta så att du kan hålla marsvinet mot ditt bröst. Fortsätt hålla en hand på ryggen och den andra under baken.


Det finns massvis med filmer om du vill se hur det ser ut i rörligt format. Öva ett par gånger innan du plockar upp ditt marsvin. De första gångerna är det bäst att sitta ner så att du minskar risken för att du tappar dem.


Vi rekommenderar att bara vuxna och barn över tio år bär marsvin, eftersom husdjuren lätt försöker vrida sig loss och måste hållas på rätt sätt. Om du är yngre och vill hålla ett marsvin är det bäst att be någon ge marsvinet till dig när du sitter på golvet eller på en stol där du kan ha marsvinet i ditt knä.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än