Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Introducera marsvin för kaniner


Även om din kanin är liten och vänlig är det inte en bra idé att låta hen bo tillsammans med ditt marsvin. Kaniner är väldigt lugna djur och är underbara vänner för människor, men det finns två anledningar till varför de inte passar så bra ihop med marsvin. För det första: kaniner är vanligtvis stilla och snälla, men när de vill leka är det troligt att de kommer sparka, och de kan allvarligt skada ett ömtåligt marsvin. För det andra är de inte ett bra substitut för andra marsvin. Om du har ett marsvin som lever ensam måste hen ha ett annat marsvin att umgås med. Kaniner och marsvin kommunicerar nämligen inte på samma sätt. Hur skulle du tycka att det vore att bo med någon du inte kan prata med? Det snällaste du kan göra är utan tvekan att ge dina husdjur en vän av samma art.


Marsvin bör hållas borta från kaniner

Om du vill att dina marsvin och kaniner träffas kan det vara en bra idé att sätta upp ett galler mellan deras gårdar. På så sätt kan de lukta på varandra genom “väggen”, utan att dina kaniner kan råka skada dina marsvin.

Kommentarer

Linda, 14 oktober 2021

Marsvin ska ALDRIG komma nära kaniner! Kaniners naturliga bakterieflora ger marsvin lunginflammation vilket kan bli dödligt.