Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Bur och strö


Hamstrar är inomhusdjur, och även om det går att ta med dem ut under varma dagar bör de bo inomhus i en passande bur, t.ex. Qute. Din hamsters hem bör inte hållas i direkt solljus, bredvid element eller platser där det drar.

Det bästa är att ställa din hamsterbur i en del av huset där du tillbringar mycekt tid, så att du kan se hen. Du kommer då lära dig din hamsters dagliga rutin och vanor enbart genom att studera hen, och din hamster kommer på samma sätt lära sig saker om dig.

Hamstrar tycker verkligen om att bygga bon. Den bästa buren har en dragfri plats med strö, med höga kanter så att allt strö inte åker ut ur buren när hamstern gräver sig ner i det. Det är också viktigt att buren har bra ventilation så att ditt husdjur alltid får frisk luft.

Från ditt håll bör du se till att buren är lätt att rengöra. Det är viktigt att den regelbundet städas, och då vill du inte ha massa svåråtkomliga ytor som tar lång tid att få rena.

När du tar hem din hamster för första gången är det viktigt att låta hen komma på plats i sitt nya hem. Se till att du har lagt dit tillräckligt med strö, mat och vatten innan du låter hamstern få utforska. Låt hen komma på plats över natten och prata lugnt med hen så att hen lär känna din röst. Tvätta dina händer innan du håller din hamster eftersom minsta lukt som finns kvar på dina händer från mat du förberett kan göra att hamstern försöker ta sig en liten tugga.


Det finns flera olika sorters strö att välja mellan, men det finns vissa som måste undvikas
Det finns flera olika sorters strö att välja mellan, men det finns vissa som måste undvikas

Underlag
Din hamster behöver ett tjockt lager strö, som hen kan använda för att skapa ett hem. De vanligaste strötyperna är gjorda av naturlig fiber, papper och hö. Det finns ny också pappers- och kartongströ som också fungerar superbra.

Det är dock viktigt att påpeka att viss sorts strö är gjord av syntetiska material, och om hamstern av misstag får i sig strö kan det orsaka blockeringar (eftersom det inte bryts ner). Du kan läsa mer om olika sorters strö här.

Tillbehör
När din hamster har kommit på plats och är van vid din röst kan du börja lägga till leksaker. Det finns massvis med olika tillbehör som din hamster kommer älska: hjul, små kojor, matskålar, tunnlar, gungbrädor etc. Du kan köpa dem i din djuraffär, eller tillverka egna leksaker. Äggkartonger är t.ex. ett perfekt material, eftersom hamstern kommer gnaga på dem och använda bitarna till strö.

Tid utanför buren
Du kan ta ut hamstern från deras hem och låta dem utforska världen utanför. Använd strölådan på Qute för att ta med dem till andra platser i huset. Om du t.ex. har vänner på besök kan ni alla samlas runt strölådan och turas om att plocka ut hamstern och leka med hen. Finns det andra djur i huset, speciellt katter, är det viktigt att se till att de är i ett annat rum och inte kan ta sig in. När din hamster är ute i det fria är det viktigt att inte släppa hen med blicken. Alla kablar måste gömmas, och hål i golvet eller väggarna måste täppas igen innan du låter din hamster utforska.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än