Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Var ska jag ställa min hamsterbur?


När du bestämmer dig för var du ska ställa din hamsters hem är det vissa saker som är viktiga att tänka på:


 1. Ha buren på en tyst plats

  Din hamster kommer sova större delen av dagen, och de kan väckas om det är för högljutt omkring dem. Hamstrar kan bli tjuriga och irriterade om de inte får tillräckligt med sömn, så det är bäst att ställa buren någonstans relativt tyst.


 2. Håll dem borta från ultraljud

  Hamstrar har otroligt bra hörsel och kan känna av ljud som vi inte hör. Elektroniska produkter som TV-apparater och datorer ger ifrån sig massvis med ljud som det mänskliga örat inte uppfattar, men som kan oroa hamstrar. Ultraljud kan också komma från rör, så ställ inte buren för nära diskmaskiner eller vaskar.


  Hamsteröron kan höra saker vi inte hör, som ultraljud
  Hamsteröron kan höra saker vi inte hör, som ultraljud

 3. Försök att hålla ljuset regelbundet

  Hamstrar mår som bäst om de bor i ett rum där ljuset släcks ungefär samtidigt varje dag. De kan vänja sig vid lite ljus, men om det tänds och släcks på oregelbundna tider kommer de förmodligen både bli förvirrade och sova dåligt.


 4. Välj en plats där temperaturen är konstant och varm

  Hamstrar kan lätt bli både för varma och för kalla. Det är därför bäst att hålla buren borta från direkt solljus, en bit ifrån kaminer och element, och långt ifrån badrum, samt platser med drag, fukt eller air conditioners. En av allra sämsta ställena att ha buren är i ett uterum eftersom rummet kan bli väldigt varmt väldigt snabbt. Den bästa platserna är där temperaturen är relativt konstant, så hallen eller garaget är heller inga bra platser.


 5. Hamstrar föredrar platser som har en relativt konstant temperatur
  Hamstrar föredrar platser som har en relativt konstant temperatur

 6. Undvik tvättstugor och garage

  Dessa platser har vanligtvis mycket kemikalier och damm i luften, och temperaturen skiftar mycket.


 7. Hitta en bra yta för buren

  Om du måste ha buren ovanför marken måste du hitta en bra yta för den. Det måste vara någonstans väldigt stabilt så att buren inte kan ramla ner. Med Qute har du inte detta problem eftersom den står fritt och inte behöver ett bord eller något annat stöd.


 8. Hindra andra djur från att närma sig buren

  Stora djur som stirrar in i buren kommer definitivt skrämma och stressa din hamster. I det vilda är dessa små djur byten för många olika varelser, och katter och hundar kommer med all säkerhet skrämma din hamster, även om de bara vill leka. Håll dina husdjur långt borta från hamstern (och i ett annat rum när din hamster är ute ur buren).

Kommentarer

Emilia, 21 januari 2019

Jätte bra tips!


Emilia, 21 januari 2019

Jätte bra tips!