Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur kollar jag efter kvalster?


Hamsterkvalster är väldigt väldigt små, så du kommer förmodligen inte kunna se dem med blotta ögat. Du kommer dock kunna se effekten de har på ditt husdjurs hud. Ditt husdjur kan få klåda och klia sig väldigt mycket, eller gnida sig mot saker i buren. Om din hamster har öronkvalster kommer de ha starkt färgat vax i öronen, och huden kan verka torr.

Hamsterkvalster är väldigt små, men kan orsaka mycket irritation
Hamsterkvalster är väldigt små, men kan orsaka mycket irritation

Även om du kommer kunna se dessa fysiska symptom är det enda säkra sättet att veta om din hamster drabbats att ta med hen till veterinären. Där kommer en expert kunna ta ett prov från hamsterns hud och analysera det med speciell utrustning. Om du misstänker att din hamster har kvalster är det alltid bäst att uppsöka en veterinär.


För att minimera risken för att din hamster drabbas av kvalster fryser vissa ägare ströet innan de lägger det i buren. Om du lägger stängd påse med strö i frysen i fyrtioåtta timmar kommer all möjlig ohyra, samt deras ägg, att dö. Var bara säker på att du ser till att det är helt tinat innan du lägger det i buren, och att det inte blivit blött. Hamstrar gnager ibland på sitt strö, och kan bli väldigt sjuka om de får i sig mögel.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än