Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur kollar jag min hamsters tänder?


Din hamster tänder är väldigt viktiga, eftersom hamstrars kost framför allt består av väldigt hårda saker. Det är därför viktigt att regelbundet kolla din hamsters tänder för att se till att de ser friska ut.


Det viktigaste att kolla är längden och formen på ditt husdjurs tänder. Om en av dina hamstrars tänder är betydligt kortare än den bredvid, eller om tänderna som möter varandra är olika långa kan tanden vara bruten. Friska tänder är vanligtvis ungefär lika långa som de bredvid. Om längden på två tänder är väldigt olika är det bäst att ta med hamstern till veterinären, eftersom skadan kan göra väldigt ont och påverka hur hamstern äter. Ett annat tecken på att din hamster har brutit en tand är att den har blod eller torra partier runt munnen.


Hamstrars tänder är väldigt viktiga för dem
Hamstrars tänder är väldigt viktiga för dem

Någonting som många ägare oroar sig för i onödan är färgen på sin hamsters tänder. Unga hamstrar har bleka tänder som blir mörkare över tid, och till slut väldigt gula. Bli inte orolig om din hamsters tänder inte är lika ljusa som dina, du bör snarare oroa dig om en äldre hamster plötsligt får väldigt vita tänder, eftersom det kan bero på underliggande hälsoproblem.


Ett bra sätt att hålla din hamsters tänder i toppform är att investera i en tuggleksak. De är vanligtvis gjorda av ett träslag som är säkert för hamstern att tugga på. De är speciellt designade för att vara ett perfekt sätt att mala ner sina tänder. Gnagares tänder växer under hela livet, så det är viktigt att ge din hamster någonting som gör att de kan kontrollera längden på dem.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än