Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur kollar jag efter loppor?


Loppor är relativt stora parasiter som kan ses med blotta ögat. För att kolla om din hamster har loppor, använd två fingrar för att försiktigt dela på pälsen och titta längst ner på hårstråna över kroppen. Ser du några snabba insekter som kan hoppa? Om du gör det är det troligt att din hamster har loppor.


Eftersom loppor lever av blod kan du också leta efter deras spillning. Loppor kommer lämna små svarta lortar som du lätt kan ta bort från hamsterns päls. Om du lägger dem på en bit vitt papper och adderar några droppar vatten kommer de bli röda, eftersom de består av blod som rest genom loppan. Om du både ser loppor och deras spillning kan du vara ganska säker på att din hamster har drabbats av dessa parasiter.

Loppor är parasiter som kan göra dina husdjur väldigt obekväma
Loppor är parasiter som kan göra dina husdjur väldigt obekväma

Var medveten om att loppor lätt kan smittas från husdjur till ägare. Om din hamster inte lekt med andra hamstrar har hen troligtvis fått lopporna från andra husdjur. För att bli av med dessa parasiter måste du behandla alla husdjur på samma gång, men var försiktig - det är farligt att använda ett loppmedel på alla husdjur utan att kolla ifall det är säkert för de specifika djuren. Loppbehandling för hundar innehåller t.ex. ämnen som kan vara väldigt skadliga för marsvin. Läs noga på förpackningen; om det inte står vilka djur det är säkert att använda på skulle vi avråda från att chansa. Var på säkra sidan och köp specifika produkter för dina olika husdjur.


För att motverka andra angrepp är det bäst att noggrant rensa ut din hamsters bur för att få bort alla loppor och ägg. Det kan också vara bra att skrubba den med ett hamster-säkert desinfektionsmedel.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än