Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Symptom på hälsoproblem


Allt eftersom du lär känna din hamster kommer du kunna se om hen mår bra eller inte. Ju längre du haft hen, desto bättre kommer du veta hur aktiv hen vanligtvis är, hur pälsen ser ut, hur mycket hen äter, hur hen går, och så vidare.


När du lär känna ditt husdjur kommer du kunna se vad som är vanligt
När du lär känna ditt husdjur kommer du kunna se vad som är vanligt

En frisk hamster kommer ha en jämn, mjuk gång, ljusa, klara ögon, frisk hud (också på öronen), och en päls som är jämn och utan torra fläckar, parasiter, sår och svullnader. Tänderna är relativt jämna, och inte för långa. Munnen är ren och utan sår eller torra fläckar. Klorna är lagom långa, och fötterna och benen lena och utan svullnader. Baken har ingen utsöndring, blod eller fukt. Om du ser några knölar bör en veterinär ha kollat på dem och bekräftat att de är ofarliga.


Det finns flera olika sjukdomar som kan drabba hamstrar, och även om vi har skrivit om vissa av dessa i delen om ‘Hamstersjukdomar’, finns det otaliga tillstånd som kan drabba din hamster, och vissa av dem är väldigt svåra för ägare att diagnostisera själva. Generellt sett är det bästa du kan göra att hålla koll för att upptäcka ovanliga beteenden, samt andra tecken på att din hamster är sjuk eller har ont.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än