Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Min hamster står helt still


Det finns massvis med potentiella anledningar till att en hamster temporärt slutar röra sig. De kan stelna till av rädsla eller överraskning, eller så kan de pausa mitt i en rörelse så att de kan lyssna. Även om du kanske vill göra din hamsters hem lugnare handlar det sällan om några hälsoproblem. Om din hamster visar detta beteende ofta och mycket kan det dock vara bäst att kontakta en veterinär.


Den vanligaste anledningen till att hamstrar fryser till är rädsla. Är din hamster ett ganska nytt husdjur? Om det är fallet kan ditt hem vara en väldigt märklig plats för din hen, och det kommer finnas massvis med saker som skrämmer hen, från nya synintryck och dofter till ovanliga ljud och människor. Även om din hamster bott hos dig länge finns det fortfarande saker som kan göra hen stressad. Stelnar din hamster t.ex. ofta när TV:n är på? Hamstrar har bra hörsel, så om en hund skäller på TV:n, eller om någonting smäller, kan det vara tillräckligt för att skrämma din hamster.

hamsters stay still
Ibland stelnar hamstrar till och står väldigt still

Om din hamster slutar röra sig kan det vara för att hen försöker ta in vad som händer runt omkring. Hamstrar har ingen vidare bra syn, så de litar på de andra sinnena mer än vi människor. Om de inte rör sig själva kan de lättare höra vad som händer, och genom att inte röra sig kan de också känna rörelser från någonting annat, samt minska risken för att de blir upptäckta av ett rovdjur.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än