Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Motionsbollar för gerbiler


Precis som hamstrar tycker gerbiler det är roligt att ha en boll att springa runt i. Denna aktivitet ger dem gott om motion, men det är viktigt att vara väldigt försiktig, eftersom dessa bollar kan vara ganska farliga. Här är några saker att tänka på:


gerbil ball play
Motionsbollar kan vara roliga för dina husdjur, men det finns vissa saker du måste vara medveten om

1. Se till att det inte är för varmt

Gerbil- och hamsterbollar är inte så bra isolerade, och under varma dagar kommer en liten plastboll snabbt bli väldigt varm. Det är bäst att inte leka med bollen när det är varmt, eller ställa den i direkt solljus.

2. Se till att dina husdjur vill vara i bollen

Det är bäst att låta dem krypa in själv, vilket de kommer göra om de vill leka. Det är inte alla gerbiler som tycker om motionsbollar, så tvinga dem aldrig.

3. Skruva på locket

När du lagt ditt djur i bollen, se till att locket är fastsatt så att den inte öppnar sig när bollen börjar rulla. Om det händer kan din gerbil ramla och skada sig själv.

4. Hitta en bra plats där din gerbil kan springa

En öppen yta på nedanvåningen i huset är bäst, så att det inte finns någon risk att bollen rullar ner för trappan. Se också till att den inte kan fastna under skåp eller stolar.

3. Se till att golvet är gjort av rätt material

Heltäckningsmatta är det bästa materialet för att låta ditt husdjur springa runt inne i bollen. Linoleum och trä har ofta inte tillräckligt med friktion, så gerbilen kan tappa kontrollen och kastas omkring inne i bollen, vilket givetvis kan vara farligt.

4. Låt dina husdjur röra sig inne i bollen - rör den inte själv

Det är jätteviktigt att du inte försöker röra bollen medan djuret är inne i den. Om du rullar den kommer ditt husdjur troligtvis ramla, vilket kan vara väldigt smärtsamt. Låt dina små vänner springa runt i sin egen takt!

5. Håll dig till 20 minuter om dagen

Det finns ingen väg ut när gerbilen väl är inne i bollen, och hen har inget sätt att berätta för dig att hen är trött eller har fått nog. Vanligtvis är 20 minuter en bra stund, men om det verkar som att din gerbil är trött eller stressad måste du direkt öppna upp bollen.

Ditt husdjur kan få den motion hen behöver genom att springa i bollen en gång om dagen. Mer än så kommer förmodligen bara göra hen stressad eller väldigt trött.

6. Bollar är inte för alla
Det är svårt att se om dina husdjur tycker om motionsbollen, så när du använder den de första gångerna är det viktigt att noggrant hålla utkik efter tecken på att hen inte trivs. Det finns inget sätt för dem att ta sig ut, så det är väldigt svårt för dem att berätta hur de känner.

Relaterade produkter

Kundfoton

Kommentarer Leave a comment

Det finns inga kommentarer än